Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Stöd och hjälp

Har du problem med din utbildning eller din studiesituation? Vi på kåren vill gärna hjälpa dig, och kan vi inte själva hjälpa till så försöker vi hänvisa dig vidare.

Vill du veta vilka rättigheter och skyldigheter du har som student? Universitets lokala studieregler kan du läsa här, på GU:s hemsida. Har du frågor om innehållet får du gärna kontakta oss.

Gäller det synpunkter på din utbildning, saker som du tycker borde förbättras? Prata i första hand med ditt utbildningsråd. Om synpunkterna rör arbetsmiljö bör du också prata med ditt studentarbetsmiljöombud, SAMO. Kontakta styrelsens arbetsmiljöansvarige.

Har du problem rörande din egen situation som du behöver hjälp att reda upp? Ta kontakt med oss på SAKS! Du kan också få hjälp av studentombuden. Läs mer här på Göteborgs universitets studentkårers, GUS, hemsida.

Har du råkat ut för en olycka i samband med studier, eller på väg till eller från universitetet eller din praktik? Som student är du försäkrad genom Kammarkollegiet. Här, på GUS hemsida, kan du läsa mer.

För skär- och stickskador finns särskilda rutiner, all information finns i Sahlgrenska akademins arbetsmiljöhandbok.

Har du behov av vård för studierelaterade problem, fysiska eller psykiska, så kan du vända dig till Akademihälsan. Du kan också få samtalsstöd av Studentprästerna.

Om du hamnar i en svår situation finns även en stödgrupp på Sahlgrenska akademin dit du kan vända dig. 

SAKS logga

Kontaktinformation

Kårexpedition

Box 411, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Medicinaregatan 5A

Telefon:
031-7863893

Sidansvarig: Karl Kilbo Edlund|Sidan uppdaterades: 2017-02-09
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?