Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Doktorandrådet DoR

Doktorandrådet (DoR) är ett råd som ligger under SAKS (Sahlgrenska akademins studentkår) och arbetar för doktoranders situation på Sahlgrenska akademin. Medlemmarna i DoR består av representanter från de institutioner som tillhör Sahlgrenska akademin. Alla som vill har möjlighet att bli medlemmar i DoR och vara med och påverka för en bättre framtid för doktorander på Sahlgrenska akademin. 

Photo by Jolie Danial

Arbetsutskott:

Rebecca Andersson, chair, Biomedicine
Yohanna Eriksson, vice chair, Neuroscience and Physiology
Cristiana Rîmniceanu, secretary, Biomedicine
Johanna Stenqvist, treasurer, Neuroscience and Physiology


Meetings for the spring semester:

September 13th
October 31st
November 27th
December 18th

Time: 10-12

Location: Medicinaregatan 13, 4th floor, conference room.

DoR:s verksamhet

Bild från Medicinareberget Foto: Göteborgs universitetDoR påverkar situationen för doktorander bland annat genom att ha representanter i de råd där forskning och forskningsutbildning berörs, såsom Rådet för utbildning på forskarnivå (FUR), Rådet för forskningsfrågor (FOR) samt Sahlgrenska akademins styrelse. DoR har även representanter i Göteborgs Universitets Doktorandkommitté (GUDK), Forskarutbildningskommittén (FUK) samt de insitutionsråd som ligger under Sahlgrenska akademin. På detta sätt kan vi vara med och påverka på en bred basis.

DoR har arbetat för frågor som bland annat anställning för doktorander från dag ett, samt att alla doktorander ska ha möjlighet till undervisning som en del i sin forskarutbildning, frågor som har tagits upp i både FUR och akademistyrelsen.
Bild från bibliotek Foto: Göteborgs universitet

DoR tycker att det är viktigt att vår röst blir hörd på Sahlgrenska akademin och önskar att fler skulle vilja vara med och påverka. Som kompensation för det arbete som vi lägger ner i DoR får varje medlem en förlängning utav sin doktorandtjänst.

Är du intresserad av att arbeta med frågor som berör oss doktorander så tveka inte att höra av dig till oss. 

 

Besök oss på Facebook

 Vår sida hittar ni här

Vi har även en grupp som du kan hitta här. 

 

Protokoll

 

SAKS logga

Akademins doktorandportal

Doktorandportalen

Företagshälsovård

Akademihälsan (för dig med utbildningsbidrag)
Previa (för dig med doktorandtjänst)

Kontaktinformation

Doktorandrådet

Sidansvarig: Karl Kilbo Edlund|Sidan uppdaterades: 2018-11-19
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?