Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Utbildningsbevakning

Sahlgrenska akademins studentkår är en stark påverkansfaktor för Sahlgrenska akademin och Göteborgs universitet. Tillsammans driver vi de frågor som du vill att vi ska driva och arbetar ständigt på att förbättra situationen och utbildningen för dig som student. Ingen fråga är för stor eller för liten!

Engagerade studenter från SAKS finns i både beslutande och beredande organ inom institutionerna, akademin och på universitetet centralt. Studentrepresentanterna förmedlar åsikter, erfarenheter, synpunkter och frågor från studenterna till berörda och beslutande personer.

Mycket av utbildningsbevakningen sköts av utbildningsråden. Dessa råd består av studenter från en eller flera utbildningar och arbetar med frågor som är aktuella för just deras utbildning.

Vice ordförande med ansvar för utbildningsfrågor i SAKS styrelse har till uppgift att samordna utbildningsbevakningen och stötta råden och studenterna.

 

 


Åsiktsdokument
Åsiktsdokument om pedagogik och kvalitetssäkring
Åsiktsdokument om campusmiljö
 

Remissvar gällande studentkårsfinansiering

Under vårterminen 2015 gjorde Göteborgs universitet en utredning om hur de studentkårsgemensamma verksamheterna, såsom studentombuden och studentmedia, ska finansieras. SAKS remissvar finns här:

Remissvar: Utredning gällande finansiering av studentkårsgemensam verksamhet

Skrivelse om rättssäker examination

SAKS styrelse tog under vårterminen 2015 fram en skrivelse om examinationer och rättssäkerhet, med nulägesanalys och kommentarer. Skrivelsen behandlades av Sahlgrenska akademins Utbildningsråd den 3 mars. Hela skrivelsen finns att läsa här:

Skrivelse: Rättssäker examination vid Sahlgrenska akademin

Sidansvarig: Karl Kilbo Edlund|Sidan uppdaterades: 2019-02-26
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?