Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Studenter i Forskning - SiF

Studenter i Forskning (SiF) startades 2013 och är ursprungligen en ideell förening som nyligen anslutit sig till Sahlgrenska akademins Studentkår (SAKS). SiFs mål är att motivera och intressera studenter till att forska, samt fungera som brygga mellan studenter och forskning. Vi arbetar för samtliga utbildningsprogram på Sahlgrenska akademin. Vår vision är att fler studenter ska intressera sig och aktivt engagera sig inom forskning. Detta för att vi tror på att studenter kan gagnas av tidig, integrerad forskningserfarenhet oavsett framtida hälsovetenskapligt yrke, och att även forskningsverksamheten kan dra nytta av studenters perspektiv och arbete.

Vi arbetar bland annat genom att arrangera aktiviteter som kan öka intresset för forskning. Sedan starten 2013 har vi bland annat arangerat i inspirerande lunchföreläsningar om hur man söker stipendier. Vi har haft kända gästföreläsare som Mats Brännström (som har utfört den första lyckade livmodertransplantationen), rundvandringar för studenter på olika labb så som Sahlgrenska Science Park, arrangerat events som forskningspubar och forskningsseminarier där studenter fått presentera sin egna forskning. Forskningsintresset är högt och fortsätter öka bland studenter och vi försöker kontinuerligt hitta intresserade handledare som kan ta emot studenter. Vi har skapat en handledardatabas där över 50 olika forskare vid någon punkt varit med och vi har fått mycket bra feedback för detta från både studenter och forskare.

Håll utkik för detta årets evenemang. Vi kommer bland annat att igen bjuda på trevlig kväll där vi informerar om sommarforskning, rundvandringar i nya forskningsmiljöer och massa inspirerande lunchföreläsningar. Ett större evenemang med en internationell forskare planeras inför SiFs årsdag.

Vi håller just nu på att utöka vår verksamhet till andra svenska lärosäten och hoppas på att skapa en gemensam grund för samtliga forskningsintresserade studenter.


Kontakt:
Ni når oss via e-mail: sif@saks.gu.se

Eller via Facebook: SIF Göteborg

Forskning är utveckling!

Hälsningar,

Styrelsen för Studenter i Forskning

Kontaktinformation

E-mail: sif@saks.gu.se

Vill du handleda?

Vill DU handleda forskningsintresserade studenter i din forskningsverksamhet?

Fyll i formuläret här!

 

Om du som student är missnöjd med handledningen av handledare på vår lista eller på något sätt blivit illa behandlad, var vänlig kontakta oss i Studenter i Forskning. Vi uppskattar din feedback.

SiF Styrelse 2018/19

Ordförande: Sarah Anjum

Vice ordförande
: Alexandra Quist

Sekreterare
: Farangis Fakhimzargari

Kassör
: Mattias Erhardsson

PR-ansvarig: Tahsin Akther

PR-assistent: André Hellgren

Aktivitetsansvarig: Ludwig Mannius

Aktivitetsassistent: Elias Ekman

Rekryteringsansvarig: Erik Jaki Artursson

Rekryteringsassistenter: Mehjar Azzouz och Aaron Shekka Espinosa

Övrig ledamot emd fokus på grafisk design: Kristina Bosch Guix

Övrig ledamot: Simon Grahn

Tidigare lunchföreläsare

Mats Brännström 20/11-13
Fredrik Bäckhed 4/12-13
Arvid Carlsson 14/1-14, nobelpristagare
Jan Borén 24/1-14
Agnes Wold 4/2-14
Ann Hellström 17/2-14
Ola Hammarsten 12/3-14
Henrik Zetterberg 8/4-14
Ola Hammarsten 26/10-15
Mate Erdelyi 26/11-15
Lars Ellegård 10/12-15
Fredrik Bergh Thoren 20/1-16
Åsa Torinsson Naluai 22/3-16
Gunnar Steineck 5/4-16
Jenny Nyström 12/4-16
Åsa Torinsson Naluai 13/9-16
Lars Hagberg 22/9-16
Olov Ekwall 10/11-16
Fredrik Bäckhed 13/12-16
Claes Gustafsson 24/1-17
Ann-Mari Svennerholm 1/3-17

Sidansvarig: Karl Kilbo Edlund|Sidan uppdaterades: 2018-10-31
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?