Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Sahlgrenska Academy Students for Sustainability - SASS

Sahlgrenska Academy Students for Sustainability (SASS) är miljöutskottet i SAKS. Vi är en grupp med studenter från flera olika program på Sahlgrenska akademin som brinner för miljö- och hållbarhetsfrågor. Vi arbetar för att sprida miljötänk och göra universitetet, dess studenter och anställda till mer kunniga inom hållbarhet.

Detta gör vi genom att anordna olika typer av evenemang som filmkvällar, föreläsningar och ”Food Rescue Parties”. Men det kan också bara att ses hemma hos någon medlem för att umgås över en vegetarisk middag. Vi driver också mer långsiktiga projekt för att öka medvetenhet och ha en reell effekt på Akademins miljöpåverkan. Till exempel jobbar vi för att lyfta fram hur man kan äta mer hållbart hos universitetets restauranger och studenter.

Vi har många samarbeten med våra motsvarigheter på Naturvetenskapliga fakulteten, Chalmers, Handels och Humanisten. Detta sker under paraplyorganisationen ”Gothenburg Students for Sustainability Alliance”. Vi har även kontakter med andra studentföreningar på universitet och högskolor över hela landet. Dessa samarbeten är något vi tycker är mycket roligt och innebär att man inom SASS kan ha en påverkan på våra intressefrågor i resten av Göteborg och hela Sverige. Även t.ex. Läkare för miljön har vi samarbeten med.

Food Rescue Party (FRP) är ett av våra stora samarbetsprojekt. Det går helt enkelt ut på att vi lagar mat med 100-200 studenter från hela GU. Maten vi lagar allt av hade dock slängts om inte vi hade tagit hand om den – en 100 % klimatneutral festmåltid för uppåt 200 personer alltså! För detta samarbetar vi med göteborgsföretaget AllWin som samlar in mat som är påväg att slängas från olika livsmedelsbutiker. FRP är ett mycket omtyckt och roligt projekt som dessutom har en direkt effekt på klimatpåverkan. Gilla vår Facebook-sida för att få reda på när nästa FRP kommer vara.

Vi har regelbundna möten och gör mailutskick där man kan läsa om vad som händer inom SASS. På vår Facebook-sida finns nyheter om vad vi gör men också annat som händer i Göteborg. Alla studenter och doktorander på SA är välkomna att delta i våra möten, och man får självklart komma på våra evenemang också! Skicka ett mail till oss, så lägger vi till dig på vår maillista.

Slutligen vill vi vara en plattform där studenter från olika program, områden, och andra fakulteter. Då kan vi mötas och knyta kontakter, dels för att det är roligt och berikande, men också för att det ger bättre möjligheter att ta upp och föra vidare viktiga frågor. Vi vill också att studenterna kommer att få med sig kunskap och förståelse för dessa frågor in i sin framtida yrkesroll.

Du är hjärtligt välkommen till nästa möte! Kontakta oss på sass@saks.gu.se, eller hitta oss på Facebook: Sahlgrenska Academy Students for Sustainability!

Styrelse 18/19:

Ordförande: Aisyah M. Jamil
Sekreterare: Vakant
Kassör: Kevin Erlandsson (Head of Finance and Grants)
Övriga ledamöter:
Alexandre Welikow (vice ordförande)
Ylva Charlotte Ljung (Head of Events and Fundraising)

 

Kontaktinformation

SASS

Sidansvarig: Karl Kilbo Edlund|Sidan uppdaterades: 2018-10-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?