Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Inälfvorna

Medicinska Danscorpsen Inälfvorna är den vitala och spänstiga delen av SAKS uppenbarelse. Med endast 45 år på vår graciöst hållna nacke representerar vi SAKS, svenska flaggan och Göteborg i studentorkestersammanhang (SOS) lite varstans. Vårt mål är att ingen ska kunna vara oberörd då de påminns om vår existens.

Inälfvorna bildades år 1970 för att fylla ett sedan länge gapande tomrum i Medicinska föreningen i Göteborg - behovet av glada språng och ystert bensprattel. Med omisskännlig grace förgyller denna eminenta balett allehanda tillställningar, firmafester, svensexor, amphioxgasquer...

"Med kyskhet och sunt förnuft" framförs allt från cancan till sjömansdans i alla tänkbara sammanhang. Inälfvorna plägar också, under välbehövliga pauser från sina konstbefrämjande övningar - ägna sig åt seriös social verksamhet. Exempelvis anordnas skidresor och dammiddagar, samt - tillsammans med andra studentbaletter och vidhängande komporkestrar - studentorkesterfestivaler. Vartannat år genomförs en Blomsterresa under vilken baletten vidgar sina vyer och sprider fägring världen om.

Vardagen för en Inälfva är naturligtvis även den guldkantad, på tisdagar tränar vi på Villan kl 19- 21 med avbrott endast för att i sällskap med vår trevliga orkester Blåshjuden fylla på bränsledepåerna vid fikabordet.

Kontakta oss på inalfv@saks.gu.se

Sidansvarig: Karl Kilbo Edlund|Sidan uppdaterades: 2015-06-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?