Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Sahlgrenen

I samband med SAKS 5-årsjubileum 2015 inrättades en ny hedersutmärkelse: Sahlgrenen. Utmärkelsen består av ära och berömmelse, ett smycke (ännu ej framtaget) samt ett diplom. Sahlgrenen finns i två slag: i silver och i guld.

 

2016 delas Sahlgrenen i Silver ut till Fredrika Ekborg och Johanna Börjesson!

Både Fredrika och Johanna är apotekarstudenter, och båda har varit aktiva i Apotekarutbildningsrådet AUR och i SAKS styrelse. Fredrika har därutöver varit ledamot i introduktionskommittén Cerebellum samt i Fullmäktige, och Johanna har bland mycket annat varit kassör i Kårhusstyrelsen och trådhållare i Medicinska spexarcorpsen.

Mer om Sahlgrenen

Sahlgrenen kan delas ut till en person som under sin tid som student och även därefter, utfört stora eller minnesvärda insatser för SAKS såväl som inom organisationens utveckling, arbete med utbildningskvalitet eller studiesociala verksamhet. Personen ska vara eller ha varit student vid någon av utbildningarna vid Sahlgrenska akademin.

För Sahlgrenen i guld krävs insatser av tyngre karaktär med flera förtroendeuppdrag och långt engagemang, varför denna delas ut mer sällan än Sahlgrenen i silver.

Det står alla SAKS medlemmar fritt att nominera till Sahlgrenen. Nomineringar får inte ske anonymt och nomineringar ska innehålla en motivering. Beslut om mottagare av Sahlgrenen tas av en beredningsgrupp, bestående av fem personer från olika instanser i SAKS.

Sahlgrenen år 2015 tilldelades Erik Strandmark (guld) samt Josefin Söderpalm, Leonard Schmidt och Stina Fredriksson (silver). 

 

Nu är nomineringen öppen för året 2016/2017. Vem tycker du förtjänar denna utmärkelse i år? 

Nominera till sahlgrenen@saks.gu.se senast den 8 maj 2017. Vinnaren presenteras under Bergetpuben. 

SAKS logga

Kontaktinformation

Kårexpedition

Box 411, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Medicinaregatan 5A

Telefon:
031-7863893

Sidansvarig: Annie Björklund|Sidan uppdaterades: 2017-04-19
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?