Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

SAKS historia

Sahlgrenska akademins Studentkår bildades 2010 som en sammanslagning av tre studentkårer: Hälsovetenskapliga studentkåren vid Götebogs universitet (HVS), Medicinska föreningen i Götebog (MFG) och Odontologiska föreningen i Göteborg (OF).

 

Hälsovetenskapliga studentkåren bildades på 90-talet och samlade alla de hälsovetenskapliga utbildningarna. HVS hade sin verksamhet i första hand på Hälsovetarbacken. Deras kontor används ännu som kontor och möteslokal för SAKS.

 

 

 

Medicinska föreningen var från början studentkåren för läkarstudenterna men inkorporerade så småningom också logoped- och apotekarstudenterna. MFG bildades 1949 och fick redan på 50-talet en villa donerad av Cyssie Hammar. Denna såldes 1974 och istället köptes den nuvarande Villa Medici som SAKS övertog vid sammanslagningen. Också MFG:s corpser har övertagits av SAKS.

 

Odontologiska föreningen representerade tandhygienist-, tandläkar- och tandteknikerprogrammen och var den minsta av de tre kårerna. Förutom kontoret på Odontolgen så bedrevs verksamheten på kårhuset Munhålan. Munhålan såldes i samband med sammanslagningen till Göteborgs tandläkarsällskap och drivs vidare av Munhålans studentförening, som också övertog OF:s föreningar.

 

Sedan sammanslagningen jobbar SAKS ständigt för att bevara det bästa från de tre bildarkårerna och för att alla studenter på Sahlgrenska akademin, oavsett utbildning, ska vara lika delaktiga i studentkårens verksamhet.

SAKS logga

Kontaktinformation

Kårexpedition

Box 411, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Medicinaregatan 5A

Telefon:
031-7863893

Sidansvarig: Annie Björklund|Sidan uppdaterades: 2015-01-08
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?